Social media addict of niet, Instagram Stories is part of de mediastrategie. Een swipe en een click en de wereld ziet voor 24 uur de persoonlijke visual story van een merk, influencer of organisatie. De perfecte manier voor het vergroten van online engagement en bereik volgens Sprout Social. De Instagram feed is dan ook niet compleet zonder de levendige, imperfecte stories. Wat laten we eerlijk zijn, die persoonlijke touch zien we toch al te graag? Natuurlijk is de achterliggende boodschap van de story het allerbelangrijkst. De features van Instagram Story geven het alleen die extra boost die het nodig heeft. Niet te vergeten de vele apps die het design opleuken en laten opvallen tussen die honderden andere stories. Scroll down for my best little secrets!

ASK ME

Deze interactieve sticker maakt het mogelijk een vraag te stellen en de audience hierop te laten reageren. De antwoorden kun je verzamelen en ook weer reposten in je story. Dé truc voor het genereren van user-generated content en het community gevoel. Vooral veel influencers maken gebruik van deze toepassing.        

                            

RESHARE

Geen WhatsApp en Airdrop meer nodig, want met één reshare staat het ook op jouw story. Dit spoort de volgers aan nog dat beetje extra hun best te doen voor een mooie story. Want stiekem is een repost van jouw favoriete merk, bedrijf (of best friend) een grote eer.

THE EDITS

Unfold is dé app voor prachtige Instagram stories. Influencers en merken zetten de gratis applicatie in voor de mooiste kaders, teksten en polaroid style templates waarin meerdere foto’s en video’s kunnen worden geplaatst. Creëer op deze manier de look and feel van een online fotoalbum! Ook de retro en vintage trend is absoluut nog niet voorbij. Vooral millennials zien hun foto’s het liefst geheel in de 90’s style van HUJI. Zet voor de bewerking van de foto zelf VSCO en Adobe Lightroom in voor de nodige stijl en allure. Mijn inspiratiebron voor de perfecte Instagram Stories? Dat is definitely influencer & creative Nicole Huisman.

Instagram stories & IGTV

Eind juni lanceerde Instagram IGTV, de functie waarbij het mogelijk is full screen video’s te uploaden op Instagram. Deze opkomende concurrent van Youtube is vooral handig voor influencers, merken en celebs. Op deze manier kunnen zij een nog persoonlijker kijkje in hun leven geven met video's en vlogs. Het is dus ook mogelijk te linken vanuit je Instagram Stories naar je IGTV via de ‘swipe up’ button. Hoe handig! 

So....

Geef je visuele content dus die extra boost die het nodig heeft met de bovenstaande catch van leuke apps en features. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren voor de creatie van stories. Het belangrijkste is: wat past bij je identiteit? Kijk vooral naar merken en influencers die inspirerend zijn voor jouw branche en interesses. You will learn from the best!

Joy