Eastmen lanceert community om medewerkers te verbinden met Nederland

Een verhuizing naar Nederland is een ingrijpende gebeurtenis voor veel medewerkers merkte uitzendbureau Eastmen, gespecialiseerd in het detacheren van technische professionals uit Europa. Om deze transitie zo eenvoudig mogelijk te maken, lanceerden ze afgelopen week een community-platform. Deze community heeft als doel om medewerkers te verbinden en integratie te bevorderen door verschillende diensten én beloningen aan te bieden die het leven in Nederland vergemakkelijken.

Het platform biedt een alles-in-één oplossing om de uitdagingen van een verhuizing naar Nederland te versoepelen én creëert een ondersteunende gemeenschap waarin medewerkers zich gezien voelen, zowel professioneel als persoonlijk. We zien de ontwikkeling van de community dan ook als een noodzakelijke stap in het bevorderen van een positieve en inclusieve werkomgeving voor al onze internationale medewerkers.”, vertelt eigenaar Tamar de Blok.

Functies voor een soepele integratie

Op het community-platform van Eastmen krijgen medewerkers toegang tot een scala aan handige functies. De belangrijkste daarvan is het beloningssysteem dat in het platform is geïntegreerd. Medewerkers kunnen punten verdienen door klusjes te doen ten bate van de community en de andere medewerkers. Deze punten kunnen vervolgens via het platform ingewisseld worden voor boodschappen en (luxe) goederen. “Iets doen voor een ander en daarvoor beloond worden, zorgt voor extra sociale cohesie. Zowel met elkaar als met het bedrijf,” vertel Tamar over deze functie.

Wonen in Nederland

Een ander essentieel onderdeel van de Eastmen-community is de mogelijkheid deel te nemen aan de terugkerende evenementen. Met een verhuizing uit het thuisland, ligt eenzaamheid namelijk snel op de loer. Door middel van regelmatig terugkerende sociale activiteiten kunnen medewerkers met elkaar in verbinding komen, ervaringen delen en een ondersteunend netwerk opbouwen. Als laatste biedt het platform ook nog de mogelijkheid om voordelig een sportabonnement af te sluiten of taallessen te volgen. Zo kunnen medewerkers dankzij het sporten nieuwe mensen leren kennen, hun taalvaardigheden verbeteren én gemakkelijker communiceren in de nieuwe omgeving.

Over Eastmen

Eastmen is gespecialiseerd in het zoeken en plaatsen van gekwalificeerd personeel uit Europa in technische beroepen. De ervaren recruiters gaan op locatie op zoek naar de juiste match voor een opdrachtgever. Van vervoer en huisvesting, tot aan al het papierwerk en de salariëring wordt allemaal vanuit Eastmen geregeld. Belangrijk voor het bedrijf is dat medewerkers te allen tijde de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. Er is 24/7 een vast contactpersoon bereikbaar en er worden alleen gedegen en passende woningen aangeboden aan de flexmedewerkers. Ook de verloning verloopt volledig naar Nederlandse maatstaven. “Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Om dit voortdurend te kunnen waarborgen voor de klant en medewerker, garanderen we een integere werkwijze en verzekeren we onze uitzendkrachten van de juiste service en zorg. Dit tonen we aan met de certificeringen zoals NEN 4400, VCU, SNF, PayOK en het NBBU lidmaatschap.”

Marthe Oltheten
PR Consultant & Copywriter
Gerelateerde items
Terug naar overzicht