Koninklijke de Kuyper en Fiorito Limoncello starten in 2018 een strategische samenwerking met betrekking tot de distributie van de ambachtelijk gemaakte Limoncello. De Kuyper zal vanaf maart fungeren als officiële distributeur van Fiorito Limoncello en zal het merk ondersteunen bij het opbouwen van distributiekanalen in o.a. de Verenigde Staten en diverse landen in Europa en Azië. Koninklijke de Kuyper zet met deze samenwerking een volgende stap in het realiseren van hun strategische “Own the Cocktail” visie.

Fiorito Limoncello Fiorito Limoncello is een ambachtelijk gemaakte Italiaanse likeur, bereidt volgens een traditioneel familierecept. De likeur heeft haar milde en zachte smaak te danken aan de biologische Siciliaanse citroenen die in het product verwerkt zitten. Fiorito Limoncello is meerdere malen genomineerd tijdens de prestigieuze Internationale Wine & Spirits competitie in Londen, en voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen. “We zijn erg trots dat Franco en Benno Fiorito ons hebben benaderd om het merk Fiorito in de Nederlandse markt verder te ontwikkelen en internationaal te helpen uitrollen. Deze samenwerking past goed bij onze “Own the Cocktail” visie. Fiorito is hét premium merk in de Limoncello categorie, en heeft de potentie om als premiummixer te fungeren bij verfrissende cocktails. De producten van Fiorito zijn dan ook een perfecte aanvulling op het portfolio van De Kuyper”, aldus Mark de Witte, CEO van Koninklijke De Kuyper.

Franco Fiorito, oprichter en CEO van Fiorito Limoncello: “We zijn meer dan blij met het grote Nederlandse succes van Fiorito Limoncello. Door een premium Limoncello te creëren, hebben we de Nederlandse Limoncello markt een nieuw leven in geblazen. Dankzij het uitstekende werk van De Monnik Dranken zijn we in slechts vijf jaar erkend leider in het premium Limoncello segment op de Nederlandse markt geworden. Nu is het tijd om de volgende stap te nemen en nieuwe markten te veroveren, om van Fiorito Limoncello een wereldwijd premiummerk te maken. We zijn ervan overtuigd dat De Kuyper, door hun grote internationale ervaring, netwerk en overtuigende visie op “Own the Cocktail”, de beste partner voor ons is.”

We willen de beste spiritspartner zijn voor handelspartners en bartenders in Nederland, zodat mensen kunnen genieten van de beste cocktails”, legt Nationaal Sales Directeur Lucien Heusy van De Kuyper uit. “Het introduceren van Fiorito Limoncello aan bartenders zal nieuwe inspiratie bieden om hun cocktailaanbod verder te ontwikkelen en uit te breiden.” Fiorito Limoncello past perfect bij de huidige reeks premiumspirits en – premium likeuren van de Kuyper, waaronder De Kuyper Cocktaillikeuren, Peachtree, Rutte Gin & Jenever, Cherry Heering and Mandarine Napoléon.

Over Fiorito Limoncello

Fiorito is een Nederlands familiebedrijf dat in 2011 werd opgericht door Franco en Benno Fiorito. Fiorito Limoncello is een kwalitatieve handgemaakte Limoncello, gemaakt volgens het oude Fiorito familierecept met biologische citroenen. De citroenlikeur heeft meerdere malen een zilveren medaille gekregen op de prestigieuze IWSC. Het merk heeft naast de limocello, een Lemon Infused Rum en verschillende ready-to-drink varianten in hun portfolio.

Over De Kuyper Royal Distillers Koninklijke

De Kuyper BV is een van de oudste familiebedrijven van Nederland gespecialiseerd in de productie, verkoop en marketing van verschillende gedistilleerde drank merken, opgericht in 1695. Zij bezit bekende merken als De Kuyper cocktaillikeuren, Peachtree, Rutte Gin en Jenever, Mandarine Napoleon, Warninks en Dropshot. Koninklijke de Kuyper is wereldwijd marktleider in range likeuren en wordt verkocht in meer dan 100 landen. De visie 'Own the cocktail' heeft inmiddels globale bekendheid. De Kuyper verkoopt naast de eigen merken ook agentschap-merken in Nederland zoals Don Q rum, Russian Standard vodka, Zubrowka vodka, no3 Gin, Chartreuse, Funkin, Becherovka en Sierra Tequila. Koninklijke de Kuyper heeft distilleerderijen in Schiedam en Dordrecht en produceert cream dranken in Middelharnis. Recentelijk meldde De Kuyper dat zij per 1 januari de merken van Beam Suntory op de Nederlandse markt zal gaan vertegenwoordigen en eerder dit jaar kondigde De Kuyper haar deelneming in Italicus ,Rosolio di Bergamotto aan en tevens de introductie van Bebo Cuban coffee likeur en de aquisitie van Cherry Heering