In Nederland wonen 4,4 miljoen mantelzorgers: familieleden, vrienden of buurtgenoten die hulpbehoevenden helpen. Om de waardering voor deze mensen uit te spreken is zaterdag 10 november uitgeroepen tot landelijke Dag van de Mantelzorg. Natuurlijk blijft welzijnsorganisatie wmo radar – die voornamelijk actief is in de regio Rotterdam – niet achter en organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 november leuke activiteiten voor de mantelzorgers in de Rotterdamse stadsdelen Centrum, Overschie en Delfshaven. “Voor mantelzorgers is het heel gewoon om klaar te staan voor een ander en hier weinig voor terug te vragen. We spreken tijdens de Dag van de Mantelzorg onze waardering voor deze zorgzame mensen uit, en geven hen even oprecht de aandacht die ze verdienen.”, aldus Merel van der Sar, buurtcoach mantelzorg bij wmo radar.

Feestelijke activiteiten
Op vrijdag 9 november trapt Huis van de Wijk ‘Post West’ in Delfshaven de Dag van de Mantelzorg alvast af, met een verwenochtend voor mantelzorgers. Vanaf 10.00 uur worden de feestelijkheden ingeluid met Shaktie ka naam narie, Kaapverdische muziek, stoelyoga, stoel- en handmassages en creatieve activiteiten. Ook bij wmo radar in Overschie beginnen ze op vrijdag al met de feestelijkheden. Bij Speeltuinvereniging Levenslust wordt een high tea met gipsy/jazz trio Lulu Swing georganiseerd voor de ‘oudere’ mantelzorgers. Voor de jongere garde wordt zaterdagochtend 10 november in Huis van de Wijk ‘De Halte’ Taarten voor Toppers gehouden. Vlogger Yasslines opent het evenement, waarna er taarten versierd worden en er uitgebreid wordt bijgekletst.
In het centrum wordt op zaterdag de snerttram van stal gehaald om de mantelzorgers onder het genot van een kopje snert en een drankje door de stad rond te leiden.

Hart luchten
Wmo radar is in verschillende Rotterdamse wijken het aanspreekpunt voor mantelzorgers. De organisatie voorziet de mensen die op vrijwillige basis zorgen voor hulpbehoevenden niet alleen van informatie, maar zorgt er ook voor dat de mantelzorgers even hun hart kunnen luchten. Op zaterdag 10 november wordt in het Thon Hotel aan het Willemsplein een informatiemarkt opgetuigd over mantelzorg.

Wmo radar 
Wmo radar werkt dagelijks aan de nieuwe samenleving; een samenleving waarin we klaarstaan voor elkaar. Door bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdamse wijken aan elkaar te verbinden wordt er een betere omgeving gecreëerd waarin iedereen meetelt, meedoet én van betekenis is. 

--- 

Overige informatie: 
Wmo radar | Kipstraat 37 | 3011 RS Rotterdam
Website: www.wmoradar.nl | www.facebook.com/komeffelekkerzitten

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg - Dat kan nog tot 1 november (LET OP – voor het centrum zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom ontvangt men na aanmelding een persoonlijk toegangsbewijs):

Delfshaven:        TiCa Vrolijk                         -              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Centrum:             Merel van der Sar            -               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Overschie:          Janine Spek                        -              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gemeente Rotterdam biedt een overzicht van alle activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg per gebied in Rotterdam op www.rotterdam.nl/dagvandemantelzorg